Kolesa in oprema

- 10%

Roubaix Expert Di2 carbon

4.949,10 

Opis

Povsem novi Specialized Roubaix Expert prinaša udobje brez kompromisov in sicer po zaslugi radikalnega novega Future Shock 2.0 za več nadzora in možnosti dušenja. Učinkovito a še vedno udobno kolo je glede na aerodinamiko enakovredno modelu Tarmac, z zasnovo okvirja Rider-First engineered pa novi Roubaix prinaša še nižjo težo.

Novi okvir ti nudi udobje brez kompromisov pri kvaliteti vožnje, in sicer s popolnim ravnovesjem aerodinamike, nizke skupne teže, udobja in tehnologije Rider-First Engineering™. Z oblikami cevi, ki so nastale v Specovi knjižnici FreeFoil Shape Library in so jih preverili v vetrovniku Win Tunnel je novi Robaix enako aerodinamičen kot Tarmac SL6. Z namenom, da bi zagotovili težo in kvaliteto vožnje, so obrnili na obliko Rider-First Engineered™ ter dali enako optimalno togost in udobje vsem velikostim okvirja, od 44 do 64 cm. Seveda je okvir ob tem izgubil kar nekaj teže. In da bi te pripravili na največ, so naredili prostor za plašče širine do 33 mm. Skupaj z novim okvirjem so razvili tudi povsem novo sedežno oporo S-Works Pavé. Ne samo, da je prva udobna sedežna opora, ki je tudi aerodinamična, ampak je tudi izdelana brez dodatne teže ali čudnih naprav. Začeli so z obliko “D”, kot jo najdeš na Tarmacu, vendar  so ponesli udobje na naslednji nivo in v oporo vgradili fleksibilnost in razvili novo obliko objemke v okvirju. To prinaša obilici udobja, zadnji del kolesa pa ostaja popolnoma uglašen s prednjim delom, zato boš, ne glede na kvaliteto ceste, dobil mehko in uravnovešeno vožnjo.

Vilica Future Shock 2.0 je rezultat zahtev Specializedovih profijev za Roubaixa. Je še bolj tekoča in hitrejša verzija, z gumbom za nastavitev na vrhu, tako da boš imel večji nadzor nad sistemom. S tem gumbom lahko nastaviš stisk od povsem odprtega do trdega, notranje hidravlično dušenje pa nadzira razteg. Seštej vse skupaj in v tej zadnji verziji boš dobil manj utrujenosti in višjo hitrost, ne glede na teren. Novi Smooth Boot, zgornja kapica in opora Future Stem prav tako izboljšajo estetiko.

Model Roubaix Expert se lahko pohvali s skupino Shimano Ultegra Di2 z močnimi disk zavorami in super natančnim 11-rednim prestavljanjem. Seveda se boš vozil tudi na noro hitrih obročnikih DT Swiss R470.

Komentarji