Kolesa in oprema

S-WORKS EVADE

249,00 

Čelade so bile dolgo časa podrejene nenapisanemu pravilu: Nizka teža, zračnost, aerodinamika—izberi dve lastnosti in dobil boš svojo čelado. Kot ste že videli v preteklosti se ne držimo teh pravil—ali se zanašamo na njih. Standardne raje opredelimo na novo in ustvarimo izdelke, ki jih drugi še sanjati ne upajo. Dokaz za vse to pa boste našli že v povsem novi čeladi S-Works Evade. Začnimo direktno, to je najhitrejša cestna čelada tam zunaj. Začnimo z aerodinamiko, saj smo v času ustvarjanja te čelade praktično živeli v našem vetrovniku Win Tunnel. Ker imamo na razpolago lasten vetrovnik lahko razvijemo izdelke z najboljšo možno aerodinamiko, za razliko od pristopa, pri katerem bi jih samo testirali v njem. Tako lahko v vetrovniku skrbno analiziramo vsak vidik učinkovitosti čelade in skupaj s testi v realnem svetu poskrbimo, da smo pogledali pod vsak kamen in dobili največjo možno učinkovitost.

VEČ

Čelada ima tako za seboj nešteto testnih ur in leta razvoja, v končni fazi pa se to prenese v najhitrejšo čelado za cestne kolesarje, kar smo jih kdaj testirali. Ne samo, da smo zmanjšali upor, to smo naredili brez zmanjšanja varnosti. Pravzaprav smo celo zamenjali konstrukcijo in uporabili peno EPS (Energy Optimized Multi-Density EPS) z optimizacijo materiala na različnih predelih čelade. Tudi na zračenje smo mislili in poskrbeli, da bo svež zrak krožil skozi čelado in hladil vašo glavo, ob tem pa smo s tem še zmanjšali aerodinamični upor. V vetrovniku Win Tunnel smo hkrati optimizirali zračenje in aerodinamiko, ter na koncu uporabili najboljšo kombinacijo kar jih je na voljo na tržišču. Skrbno smo preučili tudi zunanje zračnike in notranje kanale ter poskrbeli, da bo šla skozi čelado največja možna količina zraka in da bo hlajenje izjemno. Rezultat? Nova čelada Evade daje skoraj tako občutek, kot da čelade sploh ne bi nosili, in je s tem najbolj prezračena čelada na svetu.

V primerjavi s tradicionalno cestno čelado boste z novo čelado prihranili kar 50 sekund na razdalji 40 km, v primerjavi s prejšnjo verzijo čelade Evade pa šest sekund. To pomeni, da ni samo hladna in prijetna, ampak tudi zelo hitra. V svetu cestnih kolesarskih čelad ni ničesar, kar bi se lahko kosalo s tem modelom. Nenazadnje pa omenimo še prileganje glavi, saj je čelada, ki ne stoji dobro na glavi praktično neuporabna. Zato ima S-Works Evade vse lastnosti, ki jih pričakujete od vrhunske čelade, na primer naš sistem mikro-nastavljivega prilagajanja Mindset HairPort 2, mehke blazinice, ki se ne raztegnejo ter novo blazinico Gutter Action, ki preprečuje pot znoja do vaših oči. Za piko na i smo dodali še magnetno zaponko, zato bo zapiranje čelade z eno roko hitro in čisto enostavno.

 

Opis

  • Z intenzivnimi testiranji v Win Tunnel vetrovniku, je Evade najhitrejša cestna čelada, kar smo jih testirali.
  • Sistem zračenja 4th Dimension z globokimi notranjimi kanali, masivnimi zračniki in izhodnimi odprtinami so najboljša kombinacija med aerodinamiko in hlajenjem.
  • Patentirana konstrukcija Energy Optimized Multi-Density EPS pomaga blažiti energijo udarcev.
  • Patentiran, z aramidom ojačan skelet daje notranjo trdnost EPS peni.
  • Zelo nastavljiv in super lahek sistem Mindset HairPort II micro-dial za popolno ustrezanje in udobje.
  • Blazinice Gutter Action za povečano udobje in nadzor nad znojem.
  • Tanka, mehka in lahka mreža 4X DryLite se ne bo raztegnila zaradi potenja ali vode.
  • Vodilo trakov Tri-Fix za izboljšano udobje in enostavno nastavitev trakov.
  • Sistem notranjih ojačitev za ultra lahko konstrukcijo in varnost.
  • Magnetna zaponka za enostavno in varno zapenjanje.

 

Komentarji